Hellman spelar i Kulturhuset

hellman

Så Mycket Bättre-aktuella Jakob Hellman åker på stor turné hösten 2021. Med sig tar han sin norrbottniske kollega och vän Mattias Alkberg, en av landets mest produktiva och kritikerrosade artister. Mattias är i vår aktuell med ny skiva och sjunger också på Hellmans nya album. Turnépremiären gör de tillsammans på Sara kulturhus 6 oktober 2021.

Jakob Hellman kom från ingenstans och förändrade allt. I alla fall om man med ”ingenstans” menar den lilla norrländska byn Vuollerim och med ”allt” menar riktningen för svenskspråkig popmusik. Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”… och stora havet” släpptes. Låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” blev omedelbara hits.

Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister. Nu är det dags för en ny berättelse. Berättelsen Artistens som försvann är nu förbytt i Artisten som kom tillbaka när Jakob Hellman äntligen spelat in sitt andra album. Det har fått namnet Äntligen borta. En samling sånger som innehåller ett helt liv. Om att åldras. Om att söka. Om att hitta sin plats i världen. Eller inte. Livet som kom. Livet som gick. Äntligen borta.

– ANNONS –

Biljetter släpps 30 november kl 10:00 på unitedstage.se

– ANNONS –
Föregående artikelBerggren om succén
Nästa artikelBergliden Trädgård Slottet