Här planerar Diös två höghus

dioös2 1

Tre nya bebyggelser – varav två höghus. Nu planerar Diös för helt nya bostäder i kvarteret Polaris, granne med det nya kulturhuset. Planhandlingarna är klara för samråd och perioden för denna startar på måndag 2 november.

Polaris finns beläget mitt i centrala Skellefteå precis intill platsen där det nya kulturhuset inklusive hotell håller på att färdigställas. Kvarteret kommer att innehålla moderna och hållbara bostadshus med kommersiella lokaler i gatuplan.

Efterfrågan av boende i Skellefteå är stor och kommer att öka med den utveckling staden står inför. Att skapa fler möjligheter till att kunna bo centralt ökar flöden och därmed ökade möjligheter för tillväxt i stadskärnan.

– ANNONS –

– Det känns riktigt bra att ta nästa steg för kvarteret Polaris, som blir en viktig pusselbit i att skapa boendemöjligheter centralt. Vi har jobbat med planerna för detta projekt under en tid med målet att stärka centrala Skellefteå och på så sätt ytterligare bidra till utvecklingen av stan. Vi har en mycket bra dialog med Skellefteå kommun och ser fram emot fortsatt planprocess, säger Maria Fjellström, affärschef, Diös Skellefteå.

– ANNONS –
Föregående artikelElon först ut med låneprodukter
Nästa artikelNy restaurang etablerar sig i Skellefteå