Här byggs nya radhus

nyaradhus

Nu ska ännu ett bostadsområde byggas på Anderstorp. Vid bygg- och miljönämndens sammanträde under torsdagen antogs en ny detaljplan. Totalt handlar det om 15 nya bostäder fördelat på tre radhus.
– Det känns jättebra att vi kan erbjuda en stor tomt för byggandet av bostäder så centralt, säger Felicia Lundmark, nämndsordförande i bygg- och miljönämden(S).

Området där de nya bostäderna ska byggas ligger på Tuböle, nordöst om Anderstorg, mellan Tubölegatan och Anderstorpsleden.

I dagsläget är området ett grönområde där Skellefteå kommun äger marken. Skellefteå kommun säljer marken till Ekeblad bostad AB som kommer att bygga bostäderna.

– ANNONS –

Radhusen kommer vara cirka 130 kvm stora, fördelat på två plan, med uteplatser mot Anderstorpsleden och in-/ utfart från Tubölegatan. En parallell enskild gata kommer också att byggas framför det nya området, samt en redan planerad gång- och cykelbanan längs med Tubölegatan. Även ett bullerplank kommer att sättas upp för att skydda mot trafikbuller från Anderstorpsleden.

– ANNONS –
Föregående artikelBlir ny vd för Skelleftebyrå
Nästa artikelRekordmånga pensionärer sökte jobb