Här byggs nya radhus

nyaradhus

Nu ska ännu ett bostadsområde byggas på Anderstorp. Vid bygg- och miljönämndens sammanträde under torsdagen antogs en ny detaljplan. Totalt handlar det om 15 nya bostäder fördelat på tre radhus.
– Det känns jättebra att vi kan erbjuda en stor tomt för byggandet av bostäder så centralt, säger Felicia Lundmark, nämndsordförande i bygg- och miljönämden(S).

Området där de nya bostäderna ska byggas ligger på Tuböle, nordöst om Anderstorg, mellan Tubölegatan och Anderstorpsleden.

I dagsläget är området ett grönområde där Skellefteå kommun äger marken. Skellefteå kommun säljer marken till Ekeblad bostad AB som kommer att bygga bostäderna.

Radhusen kommer vara cirka 130 kvm stora, fördelat på två plan, med uteplatser mot Anderstorpsleden och in-/ utfart från Tubölegatan. En parallell enskild gata kommer också att byggas framför det nya området, samt en redan planerad gång- och cykelbanan längs med Tubölegatan. Även ett bullerplank kommer att sättas upp för att skydda mot trafikbuller från Anderstorpsleden.

Föregående artikelBlir ny vd för Skelleftebyrå
Nästa artikelRekordmånga pensionärer sökte jobb