Han blir ny teknisk chef för kulturhuset

kulturhuset

Peter Brisenheim blir ny teknisk chef för Sara kulturhus. Han kommer närmast från tjänsten som senior production manager på produktionsbolaget Live Nation.

Peter Brisenheim har med sin 25 år långa erfarenhet som produktionsledare och turnéansvarig, både i Sverige och utomlands, arbetat med artister som exempelvis Peter Jöback, Benny Anderssons orkester, Ulf Lundell och Göteborgs Symfoniker. Sedan 2003 har han även arbetat som produktionsansvarig för Melodifestivalsturnén.

2016 var första gången som Peter kom i kontakt med Sara kulturhus då han var en av jurymedlemmarna för arkitekttävlingen för kulturhuset. Nu är han tillbaka i Skellefteå för att leda organisationen för samtliga tekniker i Sara kulturhus.

– Det är otroligt inspirerande och roligt att få komma tillbaka och att omsätta alla visioner och idéer i det som ska bli verklighet. Jag ser verkligen fram emot att vara med och starta upp detta fantastiska hus, med sina unika förutsättningar för en bred blandning av olika event och möten, säger Peter Brisenheim.

Maria Ekberg Brännström, vd på Sara kulturhus, glädjer sig över rekryteringen av Peter Brisenheim.

– Jag är otroligt glad över att få hälsa Peter välkommen till oss i Skellefteå och denna gång som teknisk chef för Sara kulturhus. Med sin långa erfarenhet av att leda tekniska organisationer kommer han att bidra till att bygga upp en fantastisk teknisk bas på Sara kulturhus, både för de behov vi har idag och för de som kommer i framtiden.

Peter Brisenheim tillträder sin tjänst under januari.

Föregående artikelStarkt stöd för snabbare byggnation
Nästa artikelTre idéstarka nomineringar till Årets Smartup