Gör comeback – på hemmaplan

wannadies

The Wannadies gjorde sin första spelning på Norrhammarskolan 1988.
Nu, 33 år senare, gör de comeback på hemmaplan – i nystartade Skellefteå Summertime Music And Life Festival.
– Vi kände att det var dags igen, säger Pär Wiksten i The Wannadies.

Skellefteås mest framgångsrika band har inte synts tillsammans sedan 2016, då de efter sju års frånvaro gjorde en kort comeback. Men nu är det dags igen. 33 år efter sin första spelning på Nicaraguagalan på Norrhammarskolan ska de spela på hemmaplan igen under nystartade Skellefteå Summertime Music And Life Festival.
– Det är en bokning som både knyter ihop säcken och öppnar för nånting helt nytt, ihop med både bandet och festivalen. Det känns fantastiskt kul, säger arrangören Gunnar Karlsson.
Summertime blir den första och enda spelningen med The Wannadies sommaren 2021.
– Med en rätt gedigen historia ihop med bandet känner jag både glädje och stolthet att få stå för det första stoppet som bandet gör på en otroligt efterlängtad återförening, säger Karlsson.

wannadiesiartikel
Gunnar Karlsson, Peter Wiklund, Anders Thylin och Thomas ”Linge” Lindgren.

Tillsammans med Pär Wiksten, Christina Bergmark, Björn Malmquist, Erik Dahlgren samt Stefan och Fredrik Schönfeldt var Gunnar Karlsson en del av Skelleftebandet under det framgångsrika 90-talet. Men om Gunnar själv kommer att göra comeback i sommar är han desto tveksammare till …
– Jag har ännu inte fått frågan, och även om jag skulle få den är jag tveksam – det gick ju inte så bra förra gången jag hoppade in. Då tappade jag trumpinnen efter första slaget, säger Gunnar och skrattar.

– ANNONS –

Förutom sommarens spelning är det dessutom klart att bandet intar Stora Scenen under Sara Kulturhus invigningsvecka, lördag den 11 september.
– Eftersom jag var en av arrangörerna på Nicaraguagalan 1988 så känns det extra roligt att få vara en del av Wannadies återkomst till Skellefteå, säger Thomas ”Linge” Lindgren på Newgrey Production och fortsätter:
– Att det dessutom blir i vårt nya fina kulturhus, som kommer att vara en viktig del i stadens framtidsresa, är en fantastisk bonus.

Biljetterna till spelningen på Sara Kulturhus släpps nyårsnatten och till Skellefteå Summertime Music And Life Festival under månadsskiftet februari-mars.

– ANNONS –
Föregående artikel”Många saker lockade”
Nästa artikelSkatescenen vill växa