Golf i olika former är riktigt kul

Native bild GOLF

Alla som ännu inte hunnit prova på att spela golf, fotbollsgolf eller discgolf borde ge det chansen i sommar. För när man väl har provat på att spela någon av de tre varianterna av golf inser man genast hur kul det är.

Sommaren är äntligen här och det betyder att säsongen för golf i olika former äntligen är igång. Det bästa med golf är att det är en utmärkt sysselsättning för personer i alla åldrar då spelet passar ung som gammal. Man spelar efter sina egna förutsättningar, därför blir golf alltid ett mycket roligt sätt att umgås, vare sig det gäller vanlig golf, discgolf eller fotbollsgolf. Jag har testat på alla golfanläggningarna i vår närhet och måste erkänna att alla var sjukt kul att spela och tycker därför att fler borde besöka dem under sommaren.

Fotbollsgolfen 696x364

Bureå fotbollsgolf
Den natursköna banan är belägen på Myggvalla IP i Bureå, i skogen, bland ängar och på åkrar. Spelet är en uppfriskande mix av golf och fotboll, där man ska ta sig förbi hindren och få ner fotbollen i hål. Att gå de 18 hålen tar ca 1 timma om ni är två personer och bollar lånar ni på plats. Drop-in spel måndag – fredag 08 – 15, övrig tid bokas spel via hemsidan. En uppfriskande aktivitet med vänner, företaget eller vid födelsedagen.
Mer info: bureaif.bokamera.se

Discgolf 696x364

Discgolfterminalen
I Bergsbyn utanför Skellefteå finns en av världens bästa discgolfanläggningar som erbjuder fyra slingor med varierande svårhetsgrad. Discgolf spelas på ett liknande sätt som traditionell golf, men här kastar du en disc istället. Under 2023 påbörjades arbetet med att bygga om anläggningen och inför sommaren finns ett antal nya hål att testa ute på anläggningen. Här finns allt du behöver att hyra och en runda på den lättaste 18-hålsslingan tar cirka två timmar. Banan är öppen hela sommaren och betala för hyrdisc och spel gör du smidigt i shoppen, här finns även discar, glass, dryck och snacks att köpa.
Mer info: sdg.nu

Skellefteå GK 696x364

Skellefteå Golfklubb
En av Norrlands största anläggningar har en Pay & Play bana med nio hål som är öppen för alla som vill prova på att spela riktig golf. Har man inte egna klubbor går det utmärkt att hyra dessa och en runda tar ungefär 1 timma att spela. Efteråt kan det vara skönt att sätta sig ner och njuta av mat på restaurangens uteplats med utsikt över hela den stora golfbanan.
Mer info: skellefteagolf.se

Föregående artikelBPG firar tio år med unik helhetslösning
Nästa artikelFestivalsommar i Skellefteå