GES kommer till Skellefteå 2022

Native bild Skelleftea Media 3

Efter flytten av Skellefteå Summertime Music & Life från 2021 till 4-7 augusti 2022, presenteras nu supergruppen GES till nästa års festival

Lördag 6 augusti 2022 intar GES stora scenen och gör sitt enda framträdande norr om Sundsvall nästa sommar.
– Att få inviga med GES är verkligen en lyckträff, och vi är fantastisk glada att vi kunnat locka en så pass stor turné till Skellefteå, dessutom till premiären på vår stora festival, säger festivalgeneral Gunnar Karlsson.

Det som från början startade som en kul session har sedan deras första episka singel ”När vi gräver guld i USA” etablerat sig i den svenska folksjälen som en av våra stora supergrupper. Det blev två GES-skivor som sålde över en halv miljon exemplar och GES blev ett nytt landmärke för svensk popmusik. Resten är, som man brukar säga, historia.

Räknar vi dessutom in Glenmark, Orup och Niklas soloskivor kommer vi upp i miljontals sålda cd:s, singlar och vinyler samt över 130 miljoner streams på Spotify. Så när GES tar klivet upp på Skellefteå Summertime´s stora scen, så kommer våra pophjältar att ta dig med på en intim men storslagen resa, fylld av både GES fantastiska låtskatt och självklart de största hitsen från deras egna solokarriärer.

Genom åren har det blivit oräkneliga hits som till exempel ”Hon har blommor i sitt hår”, ”Då står pojkarna på rad”, ”Om”, ”Hon är min” och ”När vi gräver guld i USA”. Glenmark, Eriksson och Strömstedt – ett stycke svensk pophistoria helt enkelt.

Ett fåtal rabatterade förköpsbiljetter till lördagen med GES släpps fredag 2 juli 2021 via www.summertime.nu, www.nortic.se samt Skellefteå Turistcenter.

Föregående artikelFotbollsgolf – hur kul som helst
Nästa artikelGolf – ett billigt nöje