Från äldreomsorgen till bilbranschen

forsbergs utan

För drygt 15 år sedan startade han ett kooperativ inom LSS i Storuman. Nu har Daniel Bergström, 42, återvänt till ­Skellefteå – och jobbar sedan en månad tillbaka som  servicerådgivare på Forsbergs Bil.
– Arbetet är något helt annat än jag gjorde tidigare, men det är roligt att lära sig nya saker – och bilar och motorer har alltid varit min största passion, säger han.

Det är lite grann slumpen som avgör vilka vägar man tar i livet. Efter drygt 15 år inom omsorgen i Storuman, 2007 startade han ett kooperativ inom LSS och de senaste sju åren har han varit ­verksam som enhetschef inom äldreom­sorgen, såg Daniel att Forsbergs Bil i Skellefteå utannonserade en tjänst. Han funderade, vägde plus och minus och sökte.
– Sen gick det fort. Ganska direkt efter intervjun ringde ”Tobbe” (Tobias Lundgren) och erbjöd mig jobbet. Då fanns inget att fundera på, bilar har alltid varit min största passion och jag tackade ja på stående fot.

– ANNONS –

bilditext

Ett livsavgörande val som han inte ­behövt ångra. Daniel påbörjade sin nya tjänst som kundmottagare och servicerådgivare i ­februari och stormtrivs redan.
– Även om det är ett ganska stort företag, vi är närmare 20 anställda, så känns det ­väldigt familjärt. Det är ett väldigt prestigelöst klimat och vi hjälps åt över våra ansvars­områden. Dessutom finns det utrymme för nya ideér, vilket känns väldigt kul och inspirerande, säger Daniel.

”Även om det är ett ganska stort företag, vi är närmare 20 anställda, så känns det ­väldigt familjärt”

Vad tar du med dig från dina tidigare erfarenheter?
– Oavsett om det gäller bilar eller människor, så handlar mycket av min roll om att leda och fördela arbetet. På så sätt är inget nytt. Däremot har jag inte jobbat med bilar tidigare, och där gäller det att vara ödmjuk. Jag frågar mycket, kanske för mycket ibland, säger Daniel och skrattar.
– Bilar och motorer har alltid varit min största passion, och det är en dröm att äntligen få jobba inom den här branschen. Jag vill fortfarande lära mig nya saker och finns hungern där tror jag att man utvecklas snabbt.

Som alla andra inflyttade har Daniel blivit varse bostadssituationen i Skellefteå. Han berättar att han har kvar huset i Storuman där hans 16-åriga son bor, att han just nu veckopendlar och sover hos sin mor under vardagarna.
– Det har hänt otroligt mycket i Skellefteå sedan jag lämnade. Det är ett helt annat klimat, vilket blir extra tydligt när man går ut på stan. Det finns ett helt annat utbud – synd bara på bostadsmarknaden, som nästan känns omöjlig att komma in på, säger Daniel.

… men som bilälskare är det väl inga problem att pendla?
– Haha, det har funkat bra hittills – men visst är drömmen och förhoppningen att hitta ett ställe. Gärna en liten villa med ett stort garage.

– ANNONS –
Föregående artikelBILDEXTRA: Så blir stans nya nöjescenter
Nästa artikelNu kör de ut ditt material