Folkfest på Skellefteåtravet

Native bild M trav

Stor folkfest på Skellefteåtravet under lördagskvällen 22 juni (Midsommardagen) med Norrlands bästa hästar, lekområde, aktiviteter och massor av folk i det stora pubområdet på publikplats. En spännande nyhet för i år är speedracet med NHL-spelarna Filip Gustavsson (Minnesota Wild), Simon Robertsson (St. Louis Blues) och Elias Salomonsson (Winnipeg Jets).

Ett besök på Midsommartravet brukar alltid räknas som en av sommarens höjdpunkter för alla som gillar fart, spänning och att umgås i glada vänners lag. I år blir det en extra fullmatad kväll med massor av kul aktiviteter för både stora och små i samband med att grindarna öppnas kl. 17.00.

Hur många besökare hoppas ni kommer denna Midsommar?
– Jag räknar med att det kommer några tusen personer som vanligt och att den magiska stämningen i stora pubområdet längs upploppet höjs ett snäpp från ifjol, om det ens är möjligt, säger Rigmor Berglund med ett leende och fortsätter.

– Travtävlingarna är självklart det som står för spänningen och farten, men många av besökarna kommer till lika stor grad för den trevliga atmosfären, maten och drycken, samt att få umgås med likasinnade under midnattssolen, berättar Rigmor.

– Kvällens huvudnummer och loppet med de bästa hästarna är Midsommarkransen, som avgörs under slutet av kvällen. Där är förhoppningen att någon av de startande hemmahästarna skall kunna vara med och utmana om slutsegern, avslutar Rigmor.

Foto: Ola Westerberg och Joe Smith

Årets spännande nyhet – speedrace med NHL-proffs
Missa inte det spännande ”speedracet” ca kl. 18.45 där NHL-spelarna Filip Gustavsson (Minnesota Wild), Simon Robertsson (St. Louis Blues) och Elias Salomonsson (Winnipeg Jets) gör upp om vem som är bäst på att köra travhäst. Efter loppet träffar killarna fansen och skriver autografer, samt låter ett godisregn falla över publiken.

Restaurangen
I restaurangen på publikplats serveras en läcker grillbuffé med efterrätt – men boka bord i tid då de populära restaurangplatserna med bästa läget tog helt slut under förra sommaren.

Pubområdet
Det stora pubområdet längs med hela huvudbyggnaden ligger vid mållinjen så att alla får uppleva farten och närheten till tävlingshästarna, samtidigt som man kan umgås i glada vänners lag och äta å dricka gott.

Lekområde
För de lite mindre besökarna finns ett lekområde med ett antal kul aktiviteter, hoppborg och chansen att få möta glada ponnys med mera.

Entré: 100 kronor som betalas i entrén med kort eller via swish.
Fri entré: För alla barn och ungdomar 0-17 år.

Midsommardagens hålltider
17.00 Entrén, stora pubområdet och lekområdet öppnar
17.45 Ponnyloppet ”Lilla Midsommarkransen”
18.45 Spännande speedrace med NHL-spelare
19.00 Intervjuer med Hanna, Stefan och Jens
19.30 Kvällens första lopp och V5 startar
21.30 Start lopp 6 och inledningen av V64
23.30 Tävlingarna slutar

För mer info: http://www.skellefteatravet.se

(Polisen har infört ett förbud mot medhavda väskor på större arrangemang, vilket även gäller Midsommartravet)

Föregående artikelKristina Sundin Jonsson utsedd till ledamot i Digg
Nästa artikelNya cykelöverfarter i centrum