Finns bara ett ord – världsklass

Native bild SKEMedia

Utan tryckluft skulle ingen  verkstad eller industri fungera – och när det kommer till tryckluft finns det inte något företag som har större erfarenhet än KAESER. Familjeföretaget har funnits i över 100 år och trots att de finns representerade över hela världen har de lyckats bevara även de mjuka värdena.
– Att jobba med oss som leverantör är väldigt tryggt. Vi finns tillgängliga 24/7 och det är lätt för kunder att få support snabbt, säger distriktssäljaren Per Lantto, som utgår från Skellefteå.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

Går du in på en verkstad eller industri kommer du garanterat att stöta på maskiner som drivs med tryckluft och givetvis krävs det en kompressor för att tryckluften ska kunna tillverkas. När det gäller tillverkning och behandling av tryckluft håller KAESER världsklass.
– Tryckluft är basen i allt, säger Per Lantto, som är distriktssäljare i den nordligaste regionen, som sträcker sig från Örnsköldsvik till Kiruna.

KAESER grundades redan 1919 i Tyskland och har alltså funnits i över 100 år och har idag över 7 000 medarbetare globalt. I Sverige är vi ett helägt dotterbolag.
– Jag blir själv imponerad när jag ser hur mycket vi växer I Sverige och globalt, vi satsar på framtiden och  våra produkter och tjänster är efterfrågade, säger Per Lantto.

Per har jobbat på företaget i snart nio år och många av hans kollegor har varit på företaget ännu längre och han tror att det finns en gemensam nämnare till att så många anställda trivs att jobba på KAESER och att företaget gör stor succé runt om i världen.
– Vi har lyckats bevara familjeföretagskänslan och det finns en otrolig kunskap och ett engagemang inom företaget.  Vi jobbar väldigt nära våra kunder och gärna tillsammans med dem. Vi använder vår kunskap till att föreslå det som är bäst för den specifika kunden. Vårt fokus är att optimera energieffektiviteten och tillgängligheten och i och med det minska kundens kostnader och miljöpåverkan, säger Per Lantto.

KAESERs kunder är framförallt användare med höga krav på sin tryckluft, då är det allt ifrån mindre hantverksföretag, som behöver tryckluftkompressorer till exempelvis spikpistoler eller renblåsning, till stora industrier som gruvor och stålverk.
– Många brukar fråga vilka företag som skulle vara mina drömkunder, men för mig är alla lika viktiga. Vi levererar maskiner med stort spann. Vi levererar maskiner inom ett stort spann, i storlekar från 50 liter i minuten till 90 000 liter per minut. Vi segmenterar inte kunderna och vi finns tillgängliga hela tiden, vilket säkerställer kundens krav på tillgänglighet.
– Vi jobbar mycket med rådgivning och analyser för att få allt rätt. Det är den mentaliteten vi har från moderbolag, den tyska stilen. Sedan är energin otroligt viktig och där vet vi själva att vi är energieffektivast i branschen inom i stort sett i alla segment, säger Per Lantto.

Som han är inne på är energieffektiviteten något som KAESER sätter stort fokus på. Därför återinvesteras det väldigt mycket i företaget varje år på forskning och utveckling för att fortsätta att ligga i framkant och leda utvecklingen inom tryckluftstillverkning.
– Det är otroligt viktigt att minska energianvändningen, att återvinna värmen från kompressorerna och att optimera varje kunds tryckluftsanvändning och inte minst att även reducera CO2-utsläppen. Där tar vi ett väldigt stort samhällsansvar för miljöns skull, säger han.

En annan sak KAESER lägger stort fokus på är service och underhåll. Vilket är en anledning till att KAESER finns på så många orter, de vill helt enkelt vara nära sina kunder.
– Vi ska finnas till hands för våra kunder och samarbetspartners, dygnet runt året om. Därför arbetar vi tätt tillsammans med våra kollegor i Tyskland. Det borgar för att vi alltid har tillgång till den senaste tekniken och service-informationen. Skulle vi inte ha reservdelar på något av våra lager i Sverige så är det snabba leveranser från fabriken.

Finansieringsalternativ är även något KAESER erbjuder, allt från att leasa en anläggning  alternativt det som växer i snabb takt, att teckna ett funktionsavtal där man betalar för den tryckluft man använder.
– I trygga händer med KAESER, avslutar Per Lantto.

Sponsrat inlägg: En del av vårt annonserbjudande och inläggen skrivs av vår kommersiella avdelning. Om du har frågor, hör av dig till info@skellefteaguiden.se

Föregående artikelBra lösningar andra får dra nytta av
Nästa artikelKörningar i hela landet