Festivalsommar i Skellefteå

Festivalsommar 696x364

Summertime – Levererar igen
27-30 juni
Summertime Music & Life Festival är redan etablerad som en av Norrlands klart största festivaler med ett 20-tal internationella och svenska artister dagar, kvällar och nätter på Norrvalla IP veckan efter Midsommar. Fjolårets festival blev en stor succé och till denna sommar ökar arrangörerna trycket lite till med artister som Jessie J – brittiskan som sålt fler än 20 miljoner singlar och gjort flera succéartade samarbeten med bland annat Miley Cyrus, David Guetta, Ariana Grande och Nicki Minaj. Från Sverige kommer Molly Sandén, Hooja, Otto Knows, Måns Zelmerlöw, Asme, De Vet Du och en massa fler grymma artister. Inne på området finns två stora restaurangland med närheten till var sin scen, där man både kan äta och dricka gott, samt se alla konserter från första parkett. För alla ni som älskar spännande upplevelser erbjuder Axels Tivoli, som är Nordens största ambulerande tivoli, allt från barnkaruseller till stora och snabba åkattraktioner.

Trästock Festivalen – Musik i massor
19-20 juli
Gratisfestivalen på Nordanå i Skellefteå är bland Sveriges största och har ett rykte av att lyfta fram musik med stor variation av lokala och nationella artister. Festivalen grundades 1991 och är sedan dess ett årligt återkommande evenemang på Nordanåområdet. Under åren har både kända och mindre kända artister passerat på de olika scenerna. Bland mer lokala artister man kommer ihåg är nog The Wannadies och Sahara Hotnights de man minns mest. På området tillåts ingen alkoholförtäring och därför finns det ingen åldersgräns för att besöka festivalen, utan alla är exakt lika välkomna.

Garden Party – Med tre spännande artister
16 augusti
Ett helt nytt höstarrangemang ser ljuset i Skellefteå, med tre artister och mycket annat under en fantastisk höstkväll mitt i stan på det nya stora arenaområdet Saratorget utanför kulturhuset. Som en av Nordens mest omfamnade, uppskattade och flitigaste liveartister intar Miss Li scenen tillsammans med E-type och Tuai under kvällen.

 

Föregående artikelGolf i olika former är riktigt kul
Nästa artikelPopulärt & lekfullt familjehotell