Få en fin trädgård i sommar

Tradgarden utan text

Sugen på att fixa i trädgården? I så fall ska du åka till Trädgården i Ursviken. Här finns allt från sommarblommor och kryddväxter till grönsaker och fruktträd. Dessutom kan Kickan Ahlström, som har över 40 års erfarenhet från branschen, hjälpa till att designa din trädgård.

 

Vi har lämnat den långa och snörika vintern bakom oss och ser nu fram emot sommar. Och det är inget snack om att Skellefteåborna har längtat efter att fixa i sina trädgårdar.

– Efter den här vintern vill alla ha allt – perenner, fruktträd bärbuskar. Folk vill ha de fint när det äntligen går att sitta ute, säger Kickan Ahlström, som driver Trädgården i Ursviken.

Hon är utbildad florist och trädgårdsmästare och har i drygt 40 år jobbat med trädgård. För 24 år sedan fick hon chansen att öppna Trädgården i Ursviken – ett beslut hon aldrig har ångrat.

– Jag älskar det här. Först och främst är det för jag får jobba i en magisk miljö och det är en otrolig tillfredsställelse när man ser resultatet. Sedan är kundkontakten vansinnigt kul. Genom åren har vi fått en stor och trogen kundkrets. Vi har världens bästa kunder, säger hon.

Trädgården i Ursviken odlar sina sommarblommor i ett 700 kvadratmeter stort kallväxthus. Därför kan de erbjuda vädertåliga ettåringar av hög kvalitet. Dessutom finns allt du kan behöva för en ätbar trädgård – bärbuskar, kryddor, grönsaker och självklart fruktträd. Trädgården i Ursviken säljer även exempelvis kravmärkt jord och gödsel samt att de har ett stort utbud av krukor och dekorationer.

Utöver detta kan Kickan även bistå med konsultation, beskärning och trädgårdsdesign. Med sin passion för odling och långa erfarenhet från trädgårdsbranschen har Kickan lösningar och idéer på det mesta som gäller trädgård.

– Många kunder kommer till i Trädgården med en ritning, med allt från en liten rabatt till något större. Där kan jag komma med tips, men konsultation har jag inte tid med förrän i augusti, september. Då åker jag ut på besök och kommer med förslag inför kommande år, säger hon.

Hon upplever att fler och människor har blivit intresserade av trädgård och odling under de senaste åren, särskilt under coronapandemin. Förra säsongen var det till och med sådant tryck att vissa fruktträd helt tog slut och folk fick ställa sig i kö för att kunna köpa äpple- och päronträd.

– En stor skillnad jämfört med tidigare år är att det är fler yngre personer som har börjat intressera sig för trädgård och odling. Många vill odla egen mat och veta vad dom stoppar i sig. Jag gillar verkligen tanken på självhushåll, och att fler och fler anammar det är jättekul, säger Kickan Ahlström.

Oavsett om du vill handla några kryddväxter, förgylla din trädgård med fina sommarblommor eller ha tips på hur du på bästa sätt kan utnyttja din tomt är det bara att besöka Trädgården i Ursviken, på Vänskapsgatan 175.

Föregående artikelVi utför alltid jobbet så snabbt vi kan
Nästa artikelTrolltunet i Hemavan förvärvas av AM Hultdin Group