Expertens tips inför fasadmålningen

mmalerisajt

Säsongen för utomhusmålning är snart här. Oavsett vilka frågor du har kan du få experthjälp hos Marklunds Måleri & Golvslip. De har över 20 års branscherfarenhet och vet vad som krävs för bästa resultat.
– Utomhusmålning är den största och dyraste målningen för många och då förstår jag att det blir många frågor, säger arbetsledaren Peter Hedström.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

Äntligen börjar vintern gå mot sitt slut och varmare tider är på väg. Ett tydligt tecken på att våren är på gång är att Marklunds Måleri & Golvslip får fler kunder i sin butik – och de allra flesta har frågor om fasadmålning.

– Många vill veta om det är tillräckligt varmt för att börja måla, vilka färger de kan måla med och vilka grejer de behöver. Utomhusmålning är den största och dyraste målningen för många och då förstår jag att det blir många frågor. Man är inte sugen på att behöva göra om det, Peter Hedström, arbetsledare på Marklunds Måleri & Golvslip.

Finns det några generella tips du kan ge inför utomhusmålningen?

– Lite svårt är det för att alla projekt är olika och därför är det bra att diskutera det man ska göra med någon som kan. Men ett generellt råd man kan ge är att ta bort den gamla färgen som är lös och att förarbetet är väldigt viktigt. För annars är det lätt att färgen släpper senare, säger Peter Hedström.

Skärmavbild 2021 04 14 kl. 09.09.10

Och har man frågor som rör fasadmålning har man kommit rätt om man går till Marklunds Måleri & Golvslips butik på Kågevägen 37. För de har 20 års erfarenhet.

– Butiken är viktig för oss för det är där vi får möta våra kunder. Dels kan kunderna titta på olika alternativ och dels kan vi sälja in jobben. Det är lättare att undvika missuppfattningar om man träffas öga mot öga, säger Jörgen Marklund, 52, grundare av Marklunds Måleri & Golvslip.

Han startade företaget 2001 för att han ville ”testa något nytt” och det visade sig gå riktigt bra. Sedan bestämde han sig för att öppna butiken för elva år sedan just för att få
möjlighet att träffa kunderna. Han berättar att butiken inte är något som drar in några stora pengar, men att han ändå är väldigt glad att de bestämde sig för att satsa på en fysisk butik.

– Tanken var att kunderna skulle kunna titta på exempelvis tapeter. Se och jämföra. Men också för att det är lättare för kunderna att söka upp oss och få lite snabb rådgivning, säger Jörgen Marklund.

Utöver allt som behövs till målning och tapetsering har Marklunds Måleri & Golvslip som namnet antyder även det mesta för golv.

– Vi har mycket inom golv, olika lacker och pigment. Det finns väldigt få som håller på med det. Vi är inte många golvslipare i stan och där har vi stor erfarenhet, säger Jörgen Marklund.

Företaget har just nu tio anställda. För en tid sedan hade Jörgen en förhoppning om att växa ytterligare, men han har landat i att det är en ganska lagom storlek på företaget.

– Skulle vi vara fler skulle det vara svårt att ha jobb till alla på vintern, men samtidigt har vi fler hos oss på sommaren för då  har vi så mycket att göra att vi inte klarar vi oss inte på vår ordinarie personal, säger han.

Med tanke på att företaget har funnits i 20 år har de byggt upp en stor kundkrets och redan nu är alla anställda fullbokade fram till i höst. Planerar du att ta hjälp av Marklunds Måleri & Golvslip för målning under våren och sommaren 2022 börjar det bli dags att höra av sig.

  I november/december brukar vi vara fullbokade över kommande sommar. Då den utvändiga säsongen är så kort kan vi tyvärr inte ta på oss alla jobb vi får förfrågningar om, för det viktigaste är att vi gör ett bra jobb där vi är, säger Jörgen Marklund.

Sponsrat inlägg: En del av vårt annonserbjudande och inläggen skrivs av vår kommersiella avdelning. Om du har frågor, hör av dig till info@skellefteaguiden.se

Föregående artikelSuccéföretag satsar stort i Skellefteå
Nästa artikelMaj