Snart öppnar Wood hotel

hotellutantext

Snart öppnar Elite Hotel upp dörrarna till sitt nya prestige­projekt: The Wood Hotel i centrala Skellefteå. Det 20 våningar höga ­trähotellet ­blir ett av ­världens högsta och med sina 205 ­hotellrum, en ­kongresslokal och ­konferensanläggning samt tre restauranger blir The Wood Hotel en ­reseanledning i sig självt.

The Wood hotel, som ritats av White Arkitekter, blir Elites första i Skellefteå. Det beräknas kunna ta emot de första gästerna den 14 oktober och de kommer då mötas av 205 hotellrum, spa, restauranger, barer, konferensavdelning, gym med relax och inte minst en skybar på den 19:e våningen med 360 graders utsikt.
– Jag är uppväxt här i Skellefteå, och att få förtroendet att leda den här etableringen är ett drömprojekt för mig. På platsen där jag som barn tog bussen ska nu flera tusen gäster välkomnas. Det har varit extremt fascinerande att följa hur hotellet växt fram, och jag ser fram emot att få skapa inspirerande helhetsupplevelser för våra gäster tillsammans med mitt team och våra partners, säger ­David Åberg, som är nytillträdd hotelldirektör.

Det nya hotellet blir en dygnet-runt öppen verksamhet och ett av naven i det nya kulturhuset som växt fram på det gamla buss­torget. Tillsammans med kulturhusets övriga verksamheter hoppas man att huset ska bli en aktiv och spännande mötesplats i stan.
När Skellefteåguiden får en exklusiv rundvandring några veckor innan öppning är det lätt att förundras över de storslagna ytorna och inte minst utsikten, som når långt utanför centrala stan.

Under rundvandringen berättar Sabina Jonsson, som är kommersiellt ansvarig, att det kommer att öppna tre restauranger under Elites regi.

På entréplan, i hörnet mot ­gamla posten, öppnar en italiensk restaurang. Paolo’s är ett koncept framtaget av Elite Hotels ägare Caroline Chakraborty och hennes italienska man Paolo Carfagna.
– Här kommer det att finnas panini, pizza, pasta, bakverk med mera. Dessutom ett stort urval av öl, vin, cocktails och kaffe, som italienarna är kända för, säger Sabina Jonsson.

På våning fyra, med en stor takterass med utsikt över torget, hittar du á la carte-restaurangen Mandel. Carina Brydling, som under flera år verkat i svenska kocklandslaget och tillsammans med sin syster driver restaurang Brydlings på Åhlens i Stockholm, kommer att basa för restaurangen som utlovar en kombination mellan det internationella och det unika lokala.
– Det kommer att vara lite samisktinspirerat; till exempel gurpi – en samisk korv, ren, älg, samiskt bröd, björksav istället för juice. Det i kombination med mycket grönt och bär, som vi har här omkring, säger Sabina och fortsätter:
– Tillsammans med en pulserande atmosfär, här kommer till exempel olika dj:s att spela under aw:s, gör att vi sammantaget tror att det här kan bli en favoritplats för många.

På den 19:e och näst översta våningen, med 360 graders utsikt, hittar du sky­baren. Där är konceptet ännu hemligt – men Sabina avslöjar att det finns långtgående planer med en partner och förhoppningen är att det kan bli officiellt inom kort.
– Utan att säga för mycket så tänker man asiatisk fusion och fine-dining. 70 platser med en fantastisk ­utsikt, säger Sabina Jonsson.

Föregående artikelSå blir nya spaet
Nästa artikelSnart öppnar Stadsbilioteket