Köper in sex elbussar

skebuss

Skellefteå buss tar nu ytterligare ett viktigt steg mot målet om en helt fossilfri flotta. På måndag sätts sex nyinköpta elbussar in i trafik på linje 1 mellan Anderstorp och Solbacken.
– Vi har möjlighet att bidra till Skellefteås samhällsutveckling och målsättningen är att kollektivresandet ska vara ett hållbart och praktiskt alternativ. Både genom att den bedrivs på ett miljömässigt smart sätt och att vi ger Skellefteås invånare möjlighet att faktiskt använda kollektivtrafiken i sin vardag, säger Skellefteå buss vd Marie Larsson.

Satsningen på elbussar möjliggörs bland annat av tillgången till hundra procent förnybar el från Skellefteå Kraft, som är positiva till utvecklingen inom kollektivtrafiken.
– Omställningen till ett hållbart samhälle pågår just nu och som ett av Sveriges största energibolag har vi en viktig roll i utvecklingen. Vi är glada över att vi tillsammans med Skellefteå buss kan bygga upp en infrastruktur för elbussar i kommunen och att Skellefteborna erbjuds fler hållbara resealternativ, säger Patrik Grantås, affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft.

Tyst upplevelse

Elbussarna är av modellen Volvo 7900 Electric, som ger en behagligt tyst upplevelse och har en energiförbrukning som är 80 procent lägre än för motsvarande dieselbuss. Dessutom gör systemet Volvo Zone management att det blir lättare för förare att hålla rätt hastighet förbi skolor och andra utvalda områden.
– ANNONS –
Föregående artikelBizbuz och Alvargalan ställer om
Nästa artikelOktober 2020