E-son storsatsar på cyklar

esonfb

E-son Maskin AB har varit kända för sina snöskotrar, fyrhjulingar och andra maskiner. Nu gör E-son Maskin och TIDY Powersports en storsatsning på cyklar. De har en ny cykelverkstad och TIDY har tagit in elcyklar från Husqvarna.
– Vi har allt från pendlarcyklar till fulldämpade mountainbikes, säger Anders Stenlund.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

I över 15 år har E-son sålt cyklar, men företagets stora fokus har alltid legat på fyrhjulingar, snö- och vattenskotrar och andra maskiner. Nu är tanken att E-son och TIDY ska göra en rejäl satsning på cykeldelen. Dels för att ha ett större utbud av vår- och sommarprodukter och dels för att de har märkt av ett ökat cykelintresse bland Skellefteborna.
– Cykelpendlarna har alltid funnits. Med tanke på att fler och fler blir mer miljömedvetna och att det är en bra motionsform är det många som vill ta cykeln till och från jobbet, säger Anders Stenlund, butiks- och reservdelsansvarig på E-son/TIDY.
– Men där vi ser den största ökningen är typen av cykling där är man är ute i naturen med en klubb eller sina kompisar. Särskilt stigcykling och cross-country har växt otroligt mycket. Att man kan göra det i alla åldrar, efter sin egen förmåga, tror jag är en stor anledning till att det ökat i popularitet, säger Anders.

E-son har cyklar och tillbehör från Scott och TIDY har tagit in elcyklar från Husqvarna. Oavsett om du är på jakt efter en cykel att ta dig till och från jobbet med eller om du vill ha en mountainbike finns det i Scott och Husqvarnas modellprogram.
– Många tror att elmountainbikes är för personer som kanske har svårt att klara av att cykla med en vanlig cykel, men jag skulle säga att du får ut mer cykling av en elcykel. Du kan täcka av större områden och göra fler åk. Har du en vanlig cykel blir transporten uppför jobbig och det är den med en elcykel också, men du har ändå mer ork kvar och får
därför ut mer av själva åket med en elcykel, säger Anders.

Utöver att TIDY har plockat in elcyklar från Husqvarna har det även satsats på en ny verkstad och precis som tidigare kan man även skaffa reservdelar här.
– Vi försöker bredda utbudet och ha något som passar alla. Så oavsett om man vill ha hjälp med någon reservdel, köpa en ny cykel eller om cykeln man har måste lagas är man
välkommen till oss, säger Anders.

Föregående artikelKunder världen över öser beröm över Skellefteföretaget
Nästa artikelSå kan kunden få billigare pris