Dubbel Stanley Cup-mästare klar för AIK

AIK

290 NHL-matcher och två Stanley Cup-vinster – nu ansluter den tyske landslagsforwarden Tom Kühnhackl till Skellefteå AIK.
– Det känns oerhört spännande då jag bara hört bra saker om ligan och klubben, säger forwarden.

Tom är son till den tyske legendaren Erich Kühnhackl och har spelat i nordamerika de elva senaste säsongerna. Totalt har det blivit 290 NHL-framträdande i New York Islanders och Pittsburgh. I den sistnämnda klubben var han dessutom med att bärga Stanley Cup-pokalen två gånger om, säsongerna 2015/16 och 2016/17.

– Jag är riktigt taggad på att åka över och träffa laget! Det känns oerhört spännande då jag bara hört bra saker om ligan och klubben i synnerhet. Stefan (Loibl) har berättat att det är en hockeytokig stad med passionerade fans och det är något du älskar som spelare – att få komma till ett sådant ställe, säger Kühnhackl.

Tom har spenderat sommaren i Kanada där han kört isträning med junior- och proffsspelare. Han har totalt sex NHL-säsonger på meritlistan och deltog även i hockey-VM med tyska landslaget senast. Nu vill han utveckla sitt spel ytterligare i Skellefteå AIK och SHL.

– Jag var lyckligt lottad i NHL genom att få chansen i så bra klubbar som Pittsburgh Penguins och New York Islanders. Där blev en mer defensiv roll då jag var pålitlig i egen zon, stark i boxplay, blockerade mycket skott etc. Jag fick inte möjligheten att bidra så mycket offensivt så här vill jag lyfta det spelet och hjälpa laget över hela banan.

Skellefteå AIK:s GM Erik Forssell är givetvis nöjd med sitt senaste förvärv.
– Det känns grymt kul att Tom är klar för oss. Han kommer hjälpa laget mycket. En lagspelare ut i fingerspetsarna som vunnit på högsta nivå. I NHL har han oftast spelat i en mer defensiv roll, och det kommer vi ha nytta av även hos oss, men vi tror att det finns mer att få ut ur hans offensiva förmåga. Han är hungrig och vill fortsätta vinna och utvecklas som spelare, säger Forssell.

Föregående artikelHon blir ny hotelldirektör
Nästa artikelNy butik öppnar i CK