Distansstudier: ”Ger frihet och arbete”

Native bild Skelleftea Media I

Att studera på distans hos Lapplands Lärcentra har revolutionerats i och med de senaste årens tekniska utveckling.
– När du läser på distans har du ofta friheten att själv välja hur du vill lägga upp dina studier, men det krävs att du tar mycket eget ansvar då kraven under en distansutbildning är lika höga som under en vanlig utbildning, berättar Lapplands Lärcentra.

Personer som studerar på distans hos Lapplands Lärcentra har också mycket goda chanser att få jobb direkt efter sin utbildning. En viktig del i deras utbildningar är praktik, som gör att den studerande får in en fot i branschen och kan tillämpa sina teoretiska kunskaper praktiskt. En del studerande har till och med erbjudits jobb redan under sin praktik. Här under presenteras några av Lapplands Lärcentras populära utbildningar som kan sökas t.o.m 15 maj.

Distributionselektriker
Utbildning på distans i realtid för dig som är kreativ, gillar att lösa problem och utföra arbetsuppgifter med precision. Efter utbildningen kommer du jobba med underhåll, reparation och nybyggnation av ledningsnät, du kommer besiktiga ställverk, transformatorstationer och luftledningar, utföra arbete i stolpar, göra jordtagsmätningar och andra kontroller.
Mer om utbildningen: https://www.lapplands.se/dist

Bergmaterialingenjör
En heldistansutbildning för dig som drömmer om att förflytta berg. Utbildningen kommer ge dig en bred grund att stå på, både som ny i branschen men även för dig som har några år inom bergindustrin. Efter avslutad utbildning kommer du jobba inom flera olika områden i bergbranschen som t.ex labbtekniker, produktionschef, inom konsultbranschen, forskning och utveckling, driftoperatör och processtekniker.
Mer om utbildningen: https://www.lapplands.se/bmi

Vattenkrafttekniker
En heldistansutbildning för dig som vill jobba i en klimatsmart, fossilfri, energiproducerande anläggning som tillverkar grön el. Efter utbildningen kommer du jobba som vattenkrafttekniker eller drifttekniker som det också kallas och utföra periodiskt underhåll och övervaka processer i en kraftstation eller i en annan energiproducerande anläggning som t.ex. ett värmekraftverk.
Mer om utbildningen: https://www.lapplands.se/vkt

 

Föregående artikelSå många lägenheter byggs vid kulturhuset
Nästa artikelFöretagshälsan i Skellefteå växer