Diös bygger nya kontorslokaler

dios

I fastigheten Hjorten på Nygatan i centrala Skellefteå skapar Diös helt nya kontor. Först ut blir konsultbolaget WSP, som till hösten 2021 flyttar in i huset.

WSP är en av världens största rådgivare och konsultbolag inom samhällsutveckling med runt 50 000 medarbetare. De utvecklar allt ifrån städer och transportsystem till vattenförsörjning och höga hus. Att verksamheten nu tar plats i hjärtat av Skellefteås stadskärna blir en viktig symbol för den utvecklingsresa staden befinner sig i.

–  Med vår strategi om att utveckla Skellefteå, tar vi nu grepp om en av stadens mest framstående byggnader och stärker positionen som en attraktiv och flödesdrivande mittpunkt. Vi kommer bevara och lyfta fram detaljer som påminner oss om fastighetens historia när vi nu skapar ett urbant och modernt kontorskoncept till WSP, säger Maria Fjellström, affärschef i Skellefteå, Diös.

– ANNONS –

– Diös möter våra högt ställda krav på framtida kontor och arbetssätt. Vi värdesätter också att Diös väljer att utveckla en befintlig byggnad. Att ta hand om, och rusta upp, det som redan är byggt är viktigt för oss på WSP både ur ett kulturhistoriskt perspektiv och för klimatet. Och dessutom är det extra roligt att J&W, som WSP hette tidigare, projekterade just den här byggnaden en gång i tiden, säger Anders Enquist, regionchef, WSP Skellefteå.

– ANNONS –
Föregående artikel”Alternativ för Parkbron”
Nästa artikelAIK säkrar supertalang