
Carina Brydling, Food & Beverage Manager på The Wood Hotel by Elite i Skellefteå, vinner den prestigefyllda utmärkelsen Food & Beverage Manager Award 2025 vid den första upplagan av Culinary Hotel Awards som syftar till att hylla gastronomiska upplevelser på svenska hotell.
Food & Beverage Manger Award lyfter fram förebilder och gastronomiska ledare som entusiasmerar och utvecklar både mat och människor. Motiveringen från juryn lyder:”Lyhördhet, beslutsamhet och tydlighet är ord vi förknippar med dina gastronomiska gärningar. Hon är ett levande bevis för att det krävs både lojalitet och ett visst mått av trotsighet för att skapa intryck och göra avtryck”.

”Jag känner mig enormt hedrad och rörd speciellt av den fina motiveringen som juryn gav. Dock skulle jag inte kunna vinna denna fina utmärkelse utan det stöd och engagemang jag fått från Elite Hotels, min närmsta chef David Åberg och hela Food & Beverage på The Wood Hotel. Ensam är inte stark så därmed vill jag tillägna priset till alla mina medarbetare”, säger Carina Brydling, Food & Beverage Manager, The Wood Hotel by Elite i Skellefteå.
Carina Brydling driver restaurang Mandel på The Wood Hotel by Elite och blir även kreativ chef för restaurang Fe på Elite Hotel Frost i Kiruna som öppnar i vår. Restaurang Mandel, har liksom hela The Wood Hotel by Elite, skapats utifrån ett tydligt hållbarhetsperspektiv med fokus på ekologiskt, grönt och det lokala. På Mandel jobbar Carina med norrländska uttryck och samisk kultur genom moderniserade och egna uttryck.
Culinary Hotel Awards arrangeras av Restaurangvärlden och syftar till att lyfta fram hotell som erbjuder enastående mat- och dryckesupplevelser. Vinnarna presenterades på Berns den 10 mars 2025.