Brasseri vill öppna i Skellefteå

harrys

Brasseriet Harrys vill etablera sig i Skellefteå. Går allt i lås öppnas en restaurang i centrala stan under 2021.
– Vi har kikat på några lokaler som vi är intresserade av, säger etableringsansvarige Fredrik Borén till Skellefteåguiden.

Restaurangkedjan, som startade 1993 i Falkenberg, finns idag på ett drygt 20-tal orter i Sverige. Den just nu nordligaste restaurangen etablerades för tre år sedan i Umeå – men den kartan kan komma att ritas om inom kort.

För Skellefteåguiden bekräftar etableringsansvarige Fredrik Borén att det finns ett stort intresse för Skellefteå – Anders Alfredsson som ansvarar för Norrland har redan tittat på några lokaler samt har intresse från minst två tänkbara franchisetagare.

– Vi har sedan tidigare inte varit så starka på norrlandssidan, men etableringen i Umeå har varit en riktigt lyckoträff och nu kommer vi att satsa ytterligare. Det finns ett gäng härliga städer i Norrland, såsom Luleå, Östersund, Sundsvall Örnsköldsvik och inte minst Skellefteå – som känns rejält på frammarsch säger Fredrik Borén.

Harrys, som en gång i tiden startade som pub/restaurang, har genomgått en rejäl förvandling de senaste åren. Både vad gällande menyn och inredningen.
– Vi har gått från en pub/ restaurang till att bli ett brasseri med svenska rötter. Inredningen är ljusare och går mer i skandinavisk stil med rakare linjer. Vi når ut till en bredare publik och blir en naturlig mötesplats där mat, dryck och människor förenas – vilket vi tror och hoppas att Skellefteborna ska uppskatta, säger Fredrik Borén.

Något hyresavtal eller avtal med krögare är ännu inte sökta eller skrivna, men det område som etableringen planeras för är inom centrala Skellefteå – och Fredrik berättar att tongångarna är positiva:
– Vi vill inte stressa fram något, viktigare är att vi hittar rätt läge och en krögare som vi verkligen tror på. Till dess får det ta den tid det tar, säger Fredrik Borén.

Blir det en etablering handlar det om ett flertal nya jobb till Skellefteå.

Föregående artikelAIK:s backstjärna redo för slutspel
Nästa artikelPontus formger – med inspiration av Norrland