Boliden och Skellefteå AIK tecknar nytt avtal

AIK Boliden 696x364

Gruv- och metallföretaget Boliden och Skellefteå AIK Hockey har tecknat ett nytt femårigt samarbetsavtal. Det är fortsättningen på ett samarbete som sträcker sig genom stora delar av Skellefteå AIK:s ishockeyhistoria. Johan Albinsson, HR & Safety Director på Boliden Mines, menar att samarbetet är viktigt för företaget.

– Skellefteå AIK kännetecknas av att de har en tydlig idé för hur de vill vinna. De sätter stort fokus på utveckling och att vara bygdens lag, både på isen och utanför. Vi på Boliden har byggts på ett liknande sätt och har under 100 år som företag blivit en världsledare genom att utveckla och driva verksamheter med starka rötter i de bygder där vi verkar. Samarbetet med Skellefteå AIK är viktigt för oss och det kändes helt naturligt att teckna ett nytt långsiktigt avtal.

Garden Party digitalt

Skellefteå AIK kommer från en säsong som sportsligt sett varit mycket framgångsrik. Klubbens juniorlag vann guld med J20 och bronsmedalj med U16, herrlaget bärgade sitt fjärde SM-guld och damerna tog klivet upp till den högsta ligan SDHL efter en flerårig satsning.

– En viktig del för oss på Boliden har varit att bredda ishockeyn och vi ser mycket positivt på Skellefteå AIK:s satsning på sitt damlag. Det är både roligt och viktigt att de har tagit steget upp till SDHL och vi vill fortsätta vara med på den resan tillsammans med föreningen, säger Johan Albinsson.

För Skellefteå AIK:s del är det långsiktiga samarbetet med Boliden viktigt av flera skäl.

– Boliden är ett av de företag som präglar vår bygd allra mest. Både för att de är en stor arbetsgivare med både smältverk och gruvor i vårt närområde, men också för att de är ett av de ledande företagen inom sitt fält. Deras vägval ger starka avtryck. Vi är stolta och glada över att Boliden fortsätter vara en av våra huvudsponsorer och även att de väljer att öka sitt engagemang i föreningen, säger Håkan Billing, försäljnings- och marknadschef på Skellefteå AIK Hockey.

Föregående artikelTjuvjakt + Lov1 till Skellefteå
Nästa artikelKristina Sundin Jonsson utsedd till ledamot i Digg