Black Friday

Black Friday 696x364 1

En av detaljhandelns största händelser under året är Black Friday 25/11. Trots skenande inflation väntas det bli köpfest även i år, men är det verkligen billigare som prislappen säger?

Sista veckan i november är det högtryck i shoppingvärlden. De senaste åren har Black Friday gått från att vara ett okänt fenomen till något som även svenska handlare på både nätet och i fysiska butiker använder för att pressa upp försäljningen inför jul.

Men är då allting billigt?
Nej, det finns vissa produkter som marknadsförs med så kallad falsk rea. Det är när man först dragit upp priset med minst 10% och sedan dragit ner priset med minst 5%, då är det ingen rea, det vill säga en falsk rea. För att undvika att man blir lurad ska man därför alltid kolla prishistoriken.

Vad kostade varan i somras eller förra Black Friday?
Ibland upptäcker man att en produkt till och med har varit ännu billigare tidigare.

●  Dubbelkolla vad du köper, är det verkligen rätt modell av den vara du vill ha.
●  Skriv en lista och sätt en prisbevakning på prylarna du tänker köpa.
●  Se till att inte ryckas med i köphetsen, utan ha din lista klar och köp saker du ändå hade tänkt köpa.

Varannan konsument uppgav vid SIFO-undersökning att e planerade att inhandla några eller majoriteten av julklapparna under Black Week/Black Friday. Var femte konsument uppgav att de var osäkra och drygt var tredje att de inte planerade att inhandla några julklappar under denna reaperiod. Högst andel som uppgav att de planerar att inhandla julklappar under Black Week/Black Friday återfanns bland konsumenter i åldersgruppen 18–40, där över 60 procent avsåg att handla.

Föregående artikelTravskolan i stan stöttar drabbade
Nästa artikelSean Banan till Skellefteå