Bizbuz och Alvargalan ställer om

alvar

Skellefteås näringslivsgala Alvargalan och näringslivsdagen Bizbuz kommer att genomföras 2021, men i ny form. Det är beskedet från arrangörerna Alvargalans vänner och näringslivskontoret, Skellefteå kommun.
– Det är förstås ett speciellt år men det känns viktigt att hitta sätt att genomföra galan. Det finns många företag som ställt om på ett imponerande sätt och vi inspireras av den flexibiliteten, säger Leif Häggmark, ordförande i Alvargalans vänner.

Den stora förändringen handlar om att de fysiska möten som samlat hundratals personer både dag och kväll kommer att ersättas med mindre möten, som kommer att vara tillgängliga både digitalt och fysiskt.

Näringslivsdagen Bizbuz samt Alvargalans prisutdelning kommer att sändas från The Great Northern (TGN) men kan ses via internet och upplevas live på sju andra platser: Skelleftehamn, Byske, Boliden, Jörn, Burträsk, Lövånger samt Scandic Hotel i Skellefteå.

– ANNONS –

– Omvärlden har förändrats och vi behövde tänka nytt. Genom att skapa fler mötesplatser hoppas vi nå ut minst lika bra som tidigare. Vi vill skicka en signal om att hela kommunen är viktig när vi kraftsamlar för framtiden, säger Anja Palm, näringslivschef, Skellefteå kommun.

”Sett en stor utveckling”

För Henson och Vida Nord som ansvarar för genomförandet väntar en speciell utmaning, med samordning på sammanlagt åtta platser.

– Det är ett annorlunda år på många sätt men vi har sett en stor utveckling när det handlar om digital mognad och sättet att genomföra möten på. Det handlar mycket om noggrannhet i förberedelser och att vara lösningsfokuserade, säger Stina Renström på Vida Nord.

– ANNONS –
Föregående artikelSeptember 2020
Nästa artikelKöper in sex elbussar