Bizbuz blickar framåt – trots pandemin

bizbuz

Fredag 26 mars arrangeras näringslivsdagen Bizbuz i Skellefteå. Bizbuz är ett forum för alla som vill inspireras, vidga sina vyer och lära sig mer om näringslivs- och utvecklingsfrågor i regionen.
– Vi befinner oss i ett världsläge som på mindre än ett år förändrats i grunden. Samtidigt som alla gör sitt bästa för att hantera pandemin är vi i Skellefteå i ett läge som präglats av miljardinvesteringar, nytänkande och tillväxt. Därifrån tar årets Bizbuz sitt avstamp, säger Roland Eriksson, koordinator på Näringslivskontoret, Skellefteå kommun och projektledare för Bizbuz.

Med inspiration i både internationella och mer nära insikter, sätter Bizbuz fokus på Skellefteås position på en förändrad spelplan. Vilka nya erfarenheter är värda att vidareutveckla? Hur löser vi den snabba tillväxtens rekryteringsutmaningar? Och hur tar vi tillvara smarta idéer i en cirkulär och hållbar framtid? Bland de många talarna ses bland annat Lina Andersson, Once Upon, Peter Larsson, regeringens samordnare för etableringar i norra Sverige, Henrik Sjölund, Holmen, Therese Eriksson, litteraturkritiker, Ulf Nordwall, PEAB, och Linn Andersson, Boliden Rönnskär.
– Sammantaget blir det ett fullmatat program som blickar över såväl tunga industrier som digitala startups, där alla spelar en viktig roll i Skellefteås utveckling – både nu och i framtiden, säger Roland Eriksson.

Helt digitalt

Andra år har Bizbuz varit ett fysiskt evenemang där många träffas, knyter nya kontakter och upplever dagen på plats. Under rådande omständigheter har detta inte varit möjligt och istället arrangeras Bizbuz helt digitalt.
– Det har så klart funnits ett stort värde i att även kunna ses fysiskt, men nu när detta inte är möjligt väljer vi att genomföra dagen digitalt istället för att ställa in. Frågorna och samtalen kommer bli lika spännande ändå, och nu även tillgängligt för fler som inte har möjlighet att dyka upp på plats. Detta möjliggör att kunna titta på sändningen oavsett var du befinner dig, samt under en tidpunkt som passar dig, säger Roland Eriksson.

Programmet släpps löpande och finns att se på bizbuz.se. Bizbuz är öppet för alla. Det kostar ingenting att delta och kräver ingen anmälan.

Bizbuz

26 mars kl 9.00 ­- 12.00
Sändningen går att se live, samt i efterhand på norran.se samt på facebooksidan @skelleftea.se.
Arrangör är Näringslivskontoret, Skellefteå kommun.

Föregående artikelSyskonen från Skellefteå jagar SM-guld
Nästa artikelStora satsningar på Skellefteå lasarett