Bilhandlarens rekordår trots pandemin

Native bild Skellefteamedia WM Bil

Oavsett om du har en bil för mycket eller för lite kan du vända dig till WM Bil, för de både köper och säljer begagnade bilar. Företagets fokus är att ge sina kunder bästa tänkbara service och det har visat sig fungera väldigt bra. Det senaste året har de ökat sin omsättning med ungefär 25 procent.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

Pandemin har slagit hårt mot många företag och branscher, men marknaden för begagnade bilar verkar vara hetare än på länge – i alla fall för WM Bil. De går nämligen mot sitt klart bästa år sedan företaget startade för drygt 20 år sedan.
– Vi brukar omsätta runt 40 miljoner kronor, men i år landar vi kring 50 miljoner kronor, säger Mattias Karlsson, säljare på WM Bil.

De har riktat in sig på begagnade bilar som är mellan ett och tre år gamla. De har bara bilar av kända märken och de allra flesta är välutrustade, med fyrhjulsdrift och automat.
– Ofta är det företagsleasade bilar som vi tar in. Under de här första åren tappar bilen mycket i värde, men samtidigt är ”nybilskänslan” kvar i en bil som har gått kanske 4 000 mil. Därför är det fördelaktigt för en andrahandskund, säger Mattias.

Oavsett hur mycket du har tänkt lägga på din begagnade bil kommer det garanterat att finnas något som passar din plånbok hos WM Bil. För de har oftast bilar mellan 20 000 och 400 000 kronor i sin bilhall, och samtliga bilar är servade och besiktigade.
– I och med att vi jobbar med så pass nya bilar är det sällan något fel, och skulle det vara det åtgärdar vi självklart det innan bilen ställs ut i bilhallen, säger Mattias.

Att företaget är på väg mot sitt bästa år någonsin tror Mattias beror på deras servicenivå och de alltid försöker göra allt för kunden.
– Vi är inte störst och då måste man vara snäll, säger han och skrattar. – Vi försöker att vara så hjälpsamma det går. Krånglar något försöker vi hjälpa till, även om det kanske inte är på vårt bord egentligen. Men sådana gester ger ofta ringar på vattnet, säger han.

Ett bevis på att det uppskattas är att WM Bil har väldigt många återkommande kunder.
– Vi har jättemånga personer som kommer tillbaka gång på gång, vilket såklart är jättekul. Kunder pratar med varandra och är de nöjda så sprids det ofta vidare. Mycket säljs via de kanalerna, säger Mattias.

WM Bil säljer som tidigare nämnt inte bara bilar, utan betonar också att de gärna köper din bil om du funderar på att byta.
– Oavsett om man har en bil för lite eller en för mycket får man gärna höra av sig, berättar Mattias, som alltid har varit mycket intresserad av bilar och 2017 fick han chansen att ta över WM Bil. Han tog över firman från Lars Marklund, som startade företaget redan hösten 1999 hemma på sin gård. Sedan början av 2001 finns WM Bil på Tjärnvägen 7, i samma hus som Forslunds. Köper man bil av WM Bil finns även möjligheten att få hjälp med finansering av din bil via DNB eller Ecster, som kan vara fördelaktigt jämfört med ett vanligt banklån. Exempelvis används bilen som säkerhet och man kan välja mellan olika avbetalningsformer.

– Räntan är låg och vill man betala av lite extra är det också väldigt smidigt, avslutar Mattias Karlsson

Sponsrat inlägg: En del av vårt annonserbjudande och inläggen skrivs av vår kommersiella avdelning. Om du har frågor, hör av dig till info@skellefteaguiden.se

Föregående artikelPengarna tillbaka vid utebliven konsert?
Nästa artikelMinimerar skador på din arbetsplats