BILDEXTRA: Så blir stans nya nöjescenter

nojescenter utan

Snart öppnar Skellefteås nya nöjescenter – på imponerande 1600 kvadratmeter. Hos Compete Sports Bar kommer du kunna spela shuffleboard, fussball, pingis, golf, biljard och dart – samtidigt som du njuter av god mat och dryck.
– Vi hoppas Skellefteborna kommer att trivas, säger ägaren Magnus Ekman.
I bottenplan planerar han en lyxig relaxavdelning för företagskunder och med utsikt över kulturhuset en 150 kvadratmeter stor uteservering.

Snart öppnar det nya nöjescentret, Compete Sports Bar, portarna på Södra Järnvägsgatan i centrala Skellefteå. Det handlar om en satsning värd tre miljoner kronor.
– Den största investeringen är golfsimulatorerna, som var för sig går på en halv miljon kronor och är av absolut världsklass. Dessutom bygger vi ett nytt modernt kök, säger Magnus Ekman.

Före detta Kulturkrogen

Många Skelleftebor känner till platsen som före detta Kulturkrogen, som slog igen för närmare 20 år sedan. Men snart kommer ­fastigheten på Södra Järnvägsgatan att fyllas med hungriga och nöjeslystna gäster igen.
När Skellefteåguiden kommer på besök är ­ägaren Magnus Ekman och driftchefen ­Torbjörn Johansson i full gång med förberedelserna inför öppningen av Skellefteås nya aktivitetscenter, som får namnet Compete Sports.
– Det har varit fullt upp de senaste månaderna. Vi har fått tömma och riva, och sedan byggt upp igen. Det har varit mer jobb än jag trott – men så blir det ju ofta, säger Magnus och ler.
– Men det känns otroligt inspirerande. Det här är verkligen något som saknats i stan och förhoppningen är att vi ska kunna öppna upp under april månad.

Sedan några år tillbaka driver han den ­populära restaurangen Pinchos. Men när Magnus nu öppnar sitt nästa ställe är det med ett litet annat koncept och fokus.
– Missförstå mig rätt. Här ska inte det primära fokuset vara på maten, utan på att umgås – och när man ändå är här kan man beställa schysst käk eller dryck. Vi vill skapa en så skön loungig känsla som möjligt.

Imponerande 1 600 kvadratmeter

I det nya aktivitetscentret, som sträcker sig över imponerande 1 600 kvadratmeter, ska besökarna kunna spela shuffleboard, fussball, pingis, golf, biljard, dart – till och med sjunga karaoke. Samtliga aktiviteter i nära anslutning till baren och restaurangen.
– Men det är viktigt att poängtera att det inte kommer att vara särskilt ”elitsportigt”. Vi har till exempel ekskivor på pingisbordet, lädernät och sandpapper istället för gummi på pingisracket. Tröskeln blir lägre då, och det tror vi kommer att locka fler att testa aktiviteterna, säger Magnus.

I bottenplan planerar han en lyxig relax­avdelning på totalt 140 kvadratmeter. Här kommer det att inrymmas bubbelpool, bastu, tv-spel och biljardbord – allt för ­företagseventet.
– Dessutom flera stora konferensrum i nära anslutning.

Förhoppning på stor uteservering

På den stora parkeringen, med utsikt över kulturhuset, är förhoppningen att anlägga en 150 kvadratmeter stor uteservering.
– Får vi grönt ljus är tanken att bygga en bar i garaget och en utegrill. Vi kommer att ha samma meny som i restaurangdelen, men också erbjuda premiumkorv – med några schyssta röror. På kvällarna hoppas vi kunna ha liveframträdanden från lokala band.

Kommunens planer för området är att på sikt etablera bostäder och resecentrum där Compete Sports nu öppnar. Det scenariot passar entreprenören Magnus Ekman utmärkt.
– Det blir ett bra test för att se vad Skellefteborna gillar. Blir det succé är vi öppna för att söka nya lokaler efter vårt kontrakt gått ut.

Compete Sports Bar kommer att ha öppet alla dagar mellan 12-24.

Föregående artikelRåvaras unika applösning
Nästa artikelNu kör de ut ditt material