Bestäm redan nu vilken match ni ska välja

Native bild Skelleftea Media 3

Skellefteå AIK klarade sig genom corona-säsongen på ett mer än godkänt sätt. Sportsligt, men framförallt ekonomiskt. Semifinal går det inte att vara besviken över och den förmodade mångmiljonförlusten verkar av allt att döma inte alls bli någon katastrof. Ekonomiska uppoffringar av supportrar, sponsorer, spelarna själva och statliga bidrag har inneburit att det förväntade stålbadet uteblir. Eller?

Krönika: JOAKIM BRÄNNSTRÖM

Nej, för det är nu det börjar. Hur många av er har hunnit bli soffbekväma under den senaste säsongen? Hur många funderar på att skippa säsongskortet och lägga de pengarna på chips och öl framför TV:n istället? Samtidigt önskar ni nog att AIK ska vara med och slåss om SM-guldet varje säsong. Tyvärr är detta en omöjlig kombination.

För att nå vår gemensamma dröm krävs nämligen att du och jag och alla vi går på matcherna. Att sitta hemma med ett Cmore-abonnemang hjälper inte Skellefteå AIK ett endaste dugg. Senaste säsongerna har publiksiffrorna dalat och i samma takt sjunker budgeten för spelartruppen.

Vi har under året fått uppleva vilken betydelse fansen och stämningen har för matcherna, och längtan efter publiken är stark. Istället har ekande tomma arenor varit verkligheten under Covid-19. Men det är kanske så du vill ha det? Eller du tycker kanske att det är härligt med god stämning på matcherna, men att du själv inte behöver bidra. Det är ju så himla lätt att sätta sig i soffan då det är lite kallt ute en tisdagskväll.

Jag är inte ute efter alla er som läser. Men är du en av dem som alltid gick på matcherna under ”the golden years” och nu prioriterar annorlunda, bör du ta åt dig. Om du anser dig heja på Skellefteå AIK, men alltmer sällan orkar masa dig upp till arenan så handlar den här texten om dig. Fråga inte vad AIK kan göra för dig. Fråga dig vad du kan göra för AIK.

Och det enkla svaret är att gå på fler matcher. Brukar du vanligtvis gå på en match, så ska du kommande säsong gå på två. Samla dina arbetskamrater och bestäm redan nu vilken match ni ska välja. Köp ett säsongskort. Med andra ord ska du slå personbästa under nästa säsong. Om alla som supportar Skellefteå AIK gör det, så kommer det dels att ge viktiga intäkter till laget i våra hjärtan och dels att ge grabbarna ute på isen extra kraft och energi.

Att komma med argument som att det är dyrt och kallt och jobbigt, håller inte. Det var exakt lika dyrt och kallt och jobbigt under 2014 och då vann vi guld. Ska det bli nya guld så krävs det att vi hjälps åt. Håller du inte med om det och om den här texten, kanske det inte var så viktigt med hockeyn ändå.

Föregående artikelKvarteret Oxen får 23 hyreslägenheter
Nästa artikelLoreen och Petra Marklund till Skellefteå