Äventyr och upplevelser

Native bild Skellefteamedia

Efter ett helt år av att mest sitta hemma och träffa få människor är längtan stor efter äventyr och upplevelser. Därför har vi tagit fram en hemesterguide med ett antal konkreta tips så att du kan semestra på hemmaplan. Du har garanterat massor kvar att uppleva i Skellefteå och i sommar är det dags!

Text & foto: VISIT SKELLEFTEÅ

SKELLEFTEÅ ADVENTUREPARK
Alltifrån en 80 meter lång zipline som garanterar skönt sug i magen till ett barnäventyr ett par meter ovan marken. På Skellefteå Adventurepark klättrar du banor, i träden. Rejäla utmaningar anpassade för såväl stora som små äventyrare.

BODA BORG SKELLEFTEÅ
Djupt in i Vitberget hittar du ett utmanande äventyr för så väl kompisgänget som familjen. Hur många questar klarar du?

EXPLORATORIET
Kom och upplev den nya interaktiva utställning Decibel – hör, rör och gör ljud! Förboka din biljett till passen kl. 10-12 eller 13-15.

Native bild II
SKELLEFTEÅ KARTING ARENA

Upplev farten och kraften på en av Europas modernaste gokartanläggningar, endast 13 km från Skellefteå centrum.

SKELLEFTEÅ GOLFKLUBB RÖNNBÄCKEN
En mycket trevlig skogs- och parkbana med totalt 27 hål och en stor driving range. I direkt anslutning till banan ligger Golfrestaurangen som garanterat erbjuder Skellefteås grönaste uteservering.

ÄVENTYRSGOLF SKELLEFTEÅ CAMPING
Upplev 12 spännande banor med olika teman från Skellefteå. Spela genom en guldtacka, Västerbottensosten, över Lejonströmsbron och genom slalomportar.

SVANSELE VILDMARKSCENTER
I Svansele hittar du en unik vildmarksutställning med över 600 djur. En resa genom Västerbottens vildmark på 1800 m2. Smaka på det vilda serverat på en viltbräda med lokala smaker stekta över öppen eld.

HORSES OF TAIGA
En upplevelse för den äventyrslystne som vill upptäcka naturen från ryggen på en islandshäst. Alla är välkomna, så väl nybörjare som erfarna ryttare och valen av turer och paket är många.

SOMMARTEATER ROMEO & JULIA
Nu har du chansen att se Västerbottensteaterns succéföreställning Romeo & Julia; en musikteater från början till slut. Allt framfört av en handplockad, skönsjungande och dansant ensemble. Biljett krävs.

Native bild III
PADDLING

Det finns många fina vatten att paddla i Skellefteå med omnejd. Både lugna och vilda. Kågefjärden, Småälvarna och Finnforsån för att nämna några. Kajakuthyrning: Skellefteå
Kanotklubb, SweNature, Bureå Camping och Burträsk Camping.

LEGO UTSTÄLLNING
I Skellefteå finns Sveriges största LEGO-samling och visst är barn välkomna till Bureå Camping men här är vuxenperspektivet minst lika viktigt. Upptäck även de nya minigolfbanorna

Föregående artikelSommarvärdar 2021
Nästa artikelHon blir ny hotelldirektör