Här öppnar nytt gym och padelcenter

friskvards fb

Drygt 400 kvadratmeter gym och fem padelbanor. Skellefteåguiden har fått en exklusiv förhandstitt i den nya, gigantiska sportanläggningen – som här ­bjuder på en träningsform som tidigare saknats i stan.
– Att få vara med och planera varenda centimeter är fantastiskt, säger Jonas Munckhammar, delägare i Friskvårdskompaniet.

Den 2 oktober öppnar Friskvårdskompaniet sin fjärde anläggning i Skellefteå kommun och blir då det första gymmet att etablera sig på Anderstorp.
Gymanläggningen, på totalt 433 kvadrat­meter, kommer att dela lokal med Skellefteå padel, som här erbjuder fyra fullstora padelbanor och en singelbana.
Receptionen kommer de två verksamheterna att dela på.
– Vi har varit intresserade av att etablera oss här länge och när vi fick chansen att bygga nytt tvekade vi inte en sekund, säger Jonas Munckhammar.

Han fortsätter:
– Fördelen med att bygga nytt är att man kan planera och nyttja varenda centimeter maximalt. Gymmet kommer att rymmas på två våningar, det nedre etaget är på 288 ­kvadratmeter och det övre på 145 kvadratmeter.

– ANNONS –

Friskvårdskompaniet finns sedan tidigare i centrala Skellefteå samt i Kåge och Bureå. Vad som kommer skilja gymmet på söder mot de andra anläggningarna är dels nya maskiner samt den generösa takhöjden, som öppnar för helt nya träningsformer.
– Med närmare tio meter i takhöjd får vi helt nya förutsättningar att bedriva träning. Till skillnad från våra andra anläggningar kommer vi här främst att fokusera på functional fitness, något som tidigare saknats i stan. Med funktionell träning kombinerar du kondition, styrka, stabilitet, rörlighet, balans och koordination på samma gång, berättar ­Jonas Munckhammar.
– Det är en träningsform som passar alla, oavsett ålder och erfarenhet.

Utöver gymmet och padelbanorna kommer det att finnas 60 gratis parkeringsplatser i ­anslutning till anläggningen.

– ANNONS –
Föregående artikelStarka Skellefte­morsor
Nästa artikelLages drömbygge växer fram